© koen fasseur

Antwerpen mag MSC Maya dopen

Het grootste containerschip ter wereld, de MSC Zoe, is nog maar net vertrokken of er is al een nieuw op komst. Op 24 september ontvangt én doopt Antwerpen de MSC Maya.

nvw

Vorige maand nog meerde het grootste containerschip ter wereld, de MSC Zoe, aan in het Deurganckdok, waar een massa nieuwsgierige mensen kwamen kijken naar de mastodont. De Zwitserse scheepvaartmaatschappij MSC is bijzonder tevreden over de toegankelijkheid van Antwerpen voor dit soort reuzecontainerschepen. Daarom laat ze op 24 september haar laatste aanwinst, de MSC Maya, onze stad aandoen.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) was al in de wolken over de komst van de MSC Zoe, maar deze keer is er zelfs een dubbele reden om te feesten: de MSC Maya zal tijdens haar bezoek aan Antwerpen ook officieel gedoopt worden.

De MSC Maya is van dezelfde klasse als de MSC Zoe. Het schip is net als de andere schepen van de rederij vernoemd naar een van de vier kleinkinderen van stichter Gianluigi Aponte. Dit keer is het dus de beurt aan kleindochter Maya Aponte om de boot een naam te geven.

MEER OVER Haven Antwerpen

Nu in het nieuws