© gva

© jan van der perre

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Met 7200 op de superglijbaan

Liefst 7200 mensen hebben zich ingeschreven om dit weekend in Park Spoor Noord van een 300 meter lange waterbaan te glijden. Het is de eerste keer dat zo’n gigantische glijbaan neerstrijkt in België.

christof willocx

Wie dit weekend nog beslist om een ritje op The Big Slide te maken, is eraan voor de moeite. De tickets zijn uitverkocht. Maar iedereen is welkom om te genieten van de randanimatie, zoals springkastelen, foodtrucks en zomerse commerciële muziek. Daardoor kan het aantal aanwezigen in Park Spoor Noord makkelijk oplopen tot meer dan tienduizend.

“We laten in twee dagen tijd 7200 mensen toe op de glijbaan”, zeggen de organisatoren Pieter Verhoeven (38) en Filip Pasmans (37) van het Antwerpse evenementenbureau Blue Key Events. “Er zijn enkele honderden mensen die nog een ticket wilden, maar te laat waren. We konden dus met gemak een derde dag organiseren, maar we willen bij de eerste editie niet te veel hooi op onze vork nemen.”

The Big Slide is inderdaad een uniek evenement in België. Het is de eerste keer dat er zo’n lange glijbaan in ons land neerstrijkt.

Minuscule bikini’s

De 7200 deelnemers mogen zaterdag en zondag telkens twee uur lang zoveel ritjes op de glijbaan maken als ze willen. “Om de vijf seconden mag er iemand vertrekken. Naast het glijparcours staan verschillende stewards die de veiligheid moeten garanderen en die de deelnemers op gang kunnen duwen. Na het parcours van driehonderd meter komen de deelnemers terecht in een klein zwembadje”, zeggen Verhoeven en Pasmans.

MEER OVER The Big Slide