© joris herregods

Eerste wrapbar van ’t stad geopend

Voor wie het wel stilaan gezien heeft met klassieke broodjes, is er sinds deze week een gezond alternatief: in Urban Wraps op de Minderbroedersrui 64 kan je terecht voor originele wraps.

nvw

Voor wie nog niet bekend zou zijn met het fenomeen: een wrap is een opgerolde lap deeg, gewoonlijk gevuld met vlees, groenten en een sausje. De mogelijkheden en combinaties zijn net als bij klassieke broodjes eindeloos. “Mijn vennoot Gaëtan De Cuyper (28) en ik wilden een eigen zaak opstarten”, vertelt medezaakvoerder Nick Bols (26). “We waren samen in Düsseldorf en vonden er een saladbar, die zich specialiseerde in wraps. Toen begon het bij ons te dagen dat we zoiets in België helemaal niet hebben”

Glutenvrij

“Gezond eten is voor ons heel belangrijk, daarom zijn al onze wraps glutenvrij en is ongeveer de helft van onze kaart vegetarisch. Uiteraard kan je alle wraps ook nog aanpassen naar eigen smaak.”

De meest opvallende creatie op het menu is waarschijnlijk de sushi-wrap. “Het is een wrap met sushirijst, noribladen (van zeewier, red.), zalm, rode peper, zeewier, komkommer en avocado.”

De officiële opening met receptie is voor deze zaterdag, maar de winkel is al de hele week aan het proefdraaien.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio