© Marc Leysen

ASV Geel wil 16.000 plaatsen

ASV Geel wil het Leunenstadion verbouwen zodat de tweedeklasser klaar is om naar eerste te gaan. Investeerders willen er een resem andere activiteiten mogelijk maken.

oetbalclub ASV Geel moet tegen 15 februari 2016 5000 zitplaatsen en 3000 staanplaatsen klaar hebben om te voldoen aan de voorwaarden van een proflicentie om volgend seizoen eventueel in eerste klasse te mogen aantreden.

Een hele maand heeft een ploeg vrijwilligers met man en macht gewerkt om 804 nieuwe zitjes te plaatsen. “Het moeilijkste was om bijvoorbeeld de leuningen van de dranghekken van de staanplaatsen uit te breken zonder ze te beschadigen. We willen ze nadien immers nog kunnen gebruiken. Ook moest er een betonnen balk van 1,2 ton verwijderd worden. Het heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar de zitjes zijn klaar. Net op tijd om in de eerste thuismatch Lommel te kunnen ontvangen.”

ASV Geel-voorzitter Fons Backx legt de grootse plannen uit. “We starten dit najaar met de bouw van een extra zittribune. Verder plannen we twee torens van tien verdiepingen. Aan de buitenkant van De Leunen is er ruimte om bijvoorbeeld een hotel, een bioscoop, een voedselketen, handelszaken en dergelijke onder te brengen. Het stadion zelf kan dan 16.000 bezoekers ontvangen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer voetbalnieuws