© HBVL

© © VRT Verne

1 / 2

Jeroen Meus brengt afscheidsrede op begrafenis superfan Xavier (10)

Het was een emotioneel beladen afscheid, zaterdag in de kerk van Lanaken. Daar namen familie en vrienden afscheid van Xavier, de tienjarige jongen die zijn strijd tegen bloedarmoede die tot leukemie kan leiden verloor. Opvallende gast was tv-chef Jeroen Meus en diens vrouw Stephanie. Xavier was dan ook een grote fan van de kok.

mige

Donderdag zou het zover zijn: dan ontmoette Xavier zijn grote ster, Jeroen Meus. Maar het mocht niet meer baten. De jongeman verloor twee dagen voor de grote ontmoeting zijn strijd tegen zijn ziekte. Meus was zo aangedaan door het gebeuren dat hij een afscheidsrede bracht op de begrafenis van de Lanaakse jongen, afgelopen zaterdag.

“Net op de dag dat ik terugkwam van opnames voor ‘Goed Volk’ in Nevada kreeg ik het nieuws te horen. Ik had in mijn agenda gezet dat ik Xavier donderdag een bezoekje zou brengen. Een vriendin van de familie had me dat gevraagd. Maar toen ik thuiskwam, vernam ik dat Xavier eerder die dag overleden was. Ik heb meteen beslist om naar zijn begrafenis te komen. Dat was het minste wat ik kon doen voor die jongen en zijn familie. Het spijt me verschrikkelijk. Ik ben te laat. Ik weet niet goed wat zeggen, maar ik wil graag een lied opdragen aan Xavier. ‘Feest’ van The Scene, een nummer dat mij al door een moeilijke periode geholpen heeft. Als het feest ten einde is, dan doet de kok zijn koksvest uit en gaat hij naar huis”, aldus Meus in Het Laatste Nieuws.

De man legde daarop een koksvest op de kist van Xavier met een boodschap van hemzelf, zijn vrouw Stephanie en hun zoontje Georges.

Nu in het nieuws