Lokeren

KV KORTRIJK - LOKEREN: 0-0

Duel tussen Kortrijk en Lokeren is nul over de hele lijn

Print

KV Kortrijk en Lokeren moeten na een troosteloos duel vrede nemen met een scoreloos gelijkspel en elk één puntje. De enige momenten van opwinding kwamen er bij de domme rode kaarten van Verstraete (Kortrijk) en Starzynski (Lokeren). Maar er zal na afloop vooral gepraat worden over de sleutelspelers die niet op het veld stonden: Davino Verhulst en Gertjan Demets.

Het is pas pas de derde speeldag, maar toch stonden er in het Guldensporenstadion twee teams tegenover elkaar die de punten nodig hebben. KVK ging vorige week onderuit in Beveren, maar toont vooral een erbarmelijk spelpeil. En bij Lokeren was de druk nog hoger: binnen de club werd dan wel rust gepredikt, maar 1 op 6 en een dertiende plaats is niet wat ze gewoon zijn bij Lokeren na de periode-Maes.

Bovendien is er heibel in het huis: Lokeren-trainer Bob Peeters liet eerste doelman Davino Verhulst uit de selectie wegens ‘slecht presteren’. Een maatregel die Verhulst zelf als ‘belachelijk’ bestempelde: ‘Dit slaat gewoon nergens op. Ze schuiven de 1 op 6 in mijn schoenen. Belachelijk. Ik dacht dat we allemaal kalm moesten blijven?’

Bij Kortrijk moest Johan Walem Gertjan De Mets missen. De middenvelder is normaal altijd een certitude bij de Kerels, maar hoewel hij fit was, werd hij vandaag uit de kern gehouden. Voor de camera’s van Play Sports gaf Walem kort wat meer uitleg: ‘Hij wil de club verlaten, waarom weet ik niet, dat moet je aan hem vragen.’

Alle twijfels bleken niet bevorderlijk voor het spelpeil: in de eerste helft turfden we twee afstandsschoten van Rolland voor de thuisploeg en een stiftbal van Bolbat voor de bezoekers. De enige opwinding kwam er toen Birger Verstraete (de vervanger van De Mets) veel te hard doorging op Lokeren-verdediger Ingason. Verstraete viseerde meer de enkel van de IJslander dan de bal, scheidsrechter Wim Smet had dan ook gelijk toen hij de rode kaart trok.

Ook in de tweede helft zagen we geen beterschap: Lokeren moest het spel maken, maar kon niet, Kortrijk was al tevreden met een puntje. Sterker nog: de wedstrijd lag om de haverklap stil door vervelende fouten. Conclusie: weinig beweging, weinig creativiteit en al zeker geen tempo. Twintig minuten voor tijd leefde Lokeren op, toen nieuwkomer Ticinovic op korte tijd twee gevaarlijke voorzetten verstuurde vanop de flank, maar het was onvoldoende om Keet te verontrusten. Filip Starzynski, ingevallen voor Ticinovic en de beoogde opvolger van Hans Vanaken, zorgde voor de kroon op het werk met de domste rode kaart van de wedstrijd: in vijf minuten pakte hij tweemaal geel. Eerst door Marucis tegen de grond te duwen, daarna met een vuile trap langs op Rolland.

Opmerkelijk:

Het spel van KV Kortrijk is dit seizoen nogal afgestemd op diepe spits Papazoglou of zijn vervanger Kamara. Maar de Griek kreeg al vroeg in de wedstrijd een tik van Killian Overmeire, tastte naar de heup en ging na tien minuten naar de kant voor verzorging. Pas vijf minuten later bleek dat hij niet kon voortspelen, en kwam Kamara in zijn plaats.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Hoogtepunten:

13’ - Rolland dribbelt zich een weg naast Ngolok en trapt van aan de rand van de box, te centraal om Copa te verrassen.

18’ - Bolbat komt bal aan de voet richting KVK-doel, hij heeft afspeelmogelijkheden bij Dessers en Enoh, maar kiest voor de stift over Keet, zijn liftbal gaat goed over Keet, maar verdwijnt net over het doel.

29’ - RODE KAART! Birger Verstraete komt te laat en gaat vol op de enkel van Ingason staan. De rode kaart geeft Lokeren een uitgelezen kans om iets te halen, een uur lang speelt het met een man meer.

33’ - Marusic met een stevige charge op Odoi. Smet moet de gemoederen bedaren, want de sfeer in het stadion is grimmig en de potjes zouden zomaar kunnen overkoken.

37’ - KVK-fans hebben het niet begrepen op scheids Smet. Kamara loopt voorbij Maric, maar haakt de Lokeren-verdediger in zijn loop. Bewust of niet? Er wordt alvast gefloten en dat zint het thuispubliek niet.

43’ - Lokeren raakt er dan toch eens door, Patosi komt door het centrum, legt breed op Enoh, maar die wil rustig afwerken en daar is geen tijd voor: bal kwijt.

45+1’ - Kortrijk blijft even hangen rond de zestien van Lokeren, Rolland schiet vanop afstand, redelijk hoog over en naast.

49’ - Keet komt onvervaard zijn doel uit, heeft geen bal en raakt Ghadir lichtjes, maar die gaat te makkelijk liggen.

61’ - Poulain verwacht Keet, maar die komt niet uit en dus ramt de Fransman de bal hoog de lucht in, intussen is Keet daar wel en die pakt nog net de bal voor Enoh die kan behandelen.

67’ - Eindelijk een voldragen aanval van Lokeren. Ticinovic met een uitstekende voorzet vanaf rechts, Ghadir neemt de bal ongelukkig op de slof, hoog over. Er was evenwel reeds gefloten voor offside.

76’ - Ticinovic zorgt weer voor het gevaar, opnieuw vindt hij met een mooi aangesneden voorzet Ghadir, die kan knikken, ruim naast.

86’ - RODE KAART! Starzynski trapt Rolland langs achter onderuit en krijgt zijn tweede gele kaart, we gaan verder met 10 tegen 10.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!