© JVDP

© JVDP

© JVDP

© JVDP

© JVDP

© JVDP

© JVDP

© JVDP

© JVDP

© JVDP

1 / 11

Zo’n 2500 bezoekers voor eerste dag Casa Blanca Classic

Aan de boorden van de Schelde is woensdagavond de tweede editie van Casa Blanca Classic van start gegaan. Het babybroertje van het vroegere gratis festival nam een gezapige start en amuseerde zo’n 2500 feestlustigen.

Bart Roggeman

Met een mini-versie van hun in tien jaar tot een nationaal gekend uitgegroeid festival keren de organisatoren terug naar de roots: een sympathiek, gezellig én gratis gebeuren om de regio tijdens de zomer het nodige amusement te bieden. Wat onder meer ook werd benadrukt door een nostalgische zwiermolen aan de ingang van het festival. De gewijzigde locatie, aan de Zomerbar van Hemiksem, met zicht op de Schelde hoeft bovendien niet onder te doen voor het aparte decor van de Sint-Bernardusabdij.

Woensdag staken Tout Va Bien, School Is Cool en Zornik al de lont aan het vuur. Vandaag mogen Willow, The Hickey Underworld en The Van Jets dat overdoen. Vrijdag trekken de bezoekers de ‘stoute, stoute, stoute (dans)schoenen aan met onder meer Jebroer en Lil Kleine & Ronny Flex, zaterdag voortgezet met de house en technobeats van het Vice Festival.