Lillo werkt aan eigen buurtinformatienetwerk

Foto: w&f

Lillo werkt aan eigen buurtinformatienetwerk

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Scheldedorpje Lillo werkt volop aan de ontwikkeling van een eigen BIN of buurtinformatienetwerk. Zo hopen de inwoners onmiddellijk verwittigd te worden bij eventuele calamiteiten bij de chemische bedrijven aan de Scheldelaan.

Coördinator van het in de maak zijnde BIN is geboren en getogen Lillonaar Jos Van Aerde (68). Een BIN is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers in een bepaalde wijk en de lokale politie, dat tot doel heeft het algemeen veiligheidsgevoel te verhogen.

“In Lillo hebben we natuurlijk te maken met een heel specifieke situatie. Zo goed als iedereen wordt lid van deze BIN. Ik denk niet dat er een andere BIN in Vlaanderen bestaat met zo’n hoge procentuele bezetting als bij ons”, aldus nog Jos Van Aerde.

Het gebeurt geregeld dat inwoners van Lillo naar huis willen en op de Scheldelaan worden tegen gehouden door de politie. Er wordt dan gezegd, dat er ‘iets’ is gebeurd. Meer willen of kunnen die agenten op dat moment niet kwijt. Maar wij wonen daar wel en willen daar ook op een veilige manier blijven wonen. Binnen het kader van dit BIN is afgesproken dat alle BIN-leden worden verwittigd wanneer er iets gebeurt in een van de bedrijven langs de Scheldelaan”, zegt Jos Van Aerde.

Lees het volledige artikel woensdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio