© WAS

Opgepakte overvallers blijken ook inbrekers

Drie jonge mannen werden in de nacht van zondag op maandag opgepakt kort nadat ze geprobeerd hadden een man te overvallen. Tijdens het onderzoek bleek dat de drie ook een inbraak hadden gepleegd.

doro

Inspecteurs werden tijdens hun patrouille rond 3.35 uur aan de Brouwersvliet gewenkt door een man die was bedreigd door drie mannen met een mes. Ze eisten dat hij zijn zakken zou leegmaken. Hij kreeg daarbij enkele trappen tegen zijn benen, maar kon zich uit de voeten maken .

De drie verdachten werden later al wandelend opgemerkt aan het plein ter hoogte van het MAS. Ze werden ter plaatse gecontroleerd. Op een bankje, enkele meter verder, lag het mes waarmee het slachtoffer was bedreigd. De drie verdachten werden ter plaatse gearresteerd.

De drie mannen hadden ook enkele flessen sterke drank en twee iPad’s bij zich. Al snel bleek dat het om gestolen goederen ging uit de caféboot de Frisia in het Bonapartedok.

De drie verdachten van 18, 18 en 20 jaar oud, bleven gearresteerd. Ze werden inmiddels voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio