Danscafé ‘Bagger’ opent in oud douanegebouwtje aan Kattendijkdok

Print

Zaakvoerders Sven Mes (rechts) en Tom Aerts worden voor het horecagedeelte ondersteund door Melissa Janssen Foto: Dirk Kerstens

Antwerpen -

Antwerpen puilt niet echt uit van de danscafés, maar aan het Kattendijkdok komen muziekliefhebbers en klassieke cafégangers vanaf nu weer helemaal aan hun trekken.

In een oud douanekantoor aan het Kattendijkdok, waar tot voor enkele maanden pop-upbar Stulp was gehuisvest, openden de creatieve ondernemers Sven Mes en Tom Aerts een gloednieuw danscafé: Bagger.

Bagger wordt een echt danscafé, waar muziek op een markante manier aanwezig is. Zo worden de hoezen van de afgespeelde vinylplaten geprojecteerd op een van de muren, en bevatten ook de overige wanden verwijzingen naar internationale muzieklegendes. Het interieur van het voormalige douanegebouw bleef grotendeels bewaard, maar werd wel aangevuld met leuke lichtwanden, posters en gekleurde lampen.

Danscafé oude stijl, zonder house

“In het begin van de avond zullen mensen hier vooral iets komen drinken”, zegt Aerts. “Daarom beschikken we onder meer over een ruim assortiment artisanale bieren. Later op de avond is het vooral de bedoeling dat er stevig wordt gedanst. Daarvoor maken we zo veel mogelijk gebruik van vinylplaten, bij voorkeur van rasartiesten als Michael Jackson, Roxy Music, Joy Division, Duran Duran en vele anderen. House- of technomuziek is niet meteen aan ons besteed.”

De initiatiefnemers zouden hun zaak omschrijven als een “danscafé oude stijl, maar wel met oog voor recente muziek.” Zo zullen er in de toekomst heel wat deejaysets doorgaan, en worden er ook enkele live-optredens gepland.

Maandag en dinsdag zijn de vaste sluitingsdagen, maar vanaf 5 augustus willen de zaakvoerders er stevig invliegen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio