© gva

Fort in Zwijndrecht moet asielzoekers opvangen

De voorbije week heeft de dienst Fedasil tal van kazernes bezocht om daar asielzoekers tijdelijk in onder te brengen. Vrijwel zeker wordt het Fort Sint-Marie in Zwijndrecht hiervoor aangeduid en komt ook nog een woonblok op het terrein Westakkers (Sint-Niklaas) in aanmerking.

Paul Verbraeken

Vandaag heeft op het kabinet van premier Michel een werkoverleg plaats tussen de regering, de legertop en de dienst Fedasil over een tijdelijke openstelling van legerkazernes om de verwachte piek in asielzoekers op te vangen. Operationele kazernes komen gezien de veiligheidssituatie minder in aanmerking.

In de provincie Antwerpen, vlak bij de woonkern van de Beverse deelgemeente Kallo, zal wél het oude Fort Sint-Marie aangeduid worden. Dat wordt tegen eind oktober ontruimd door de huidige bewoner, de opleidingsschool Cenflumarin. In de gebouwen zouden zowat 250 asielzoekers kunnen logeren.

Wat verderop komt op de grens Haasdonk-Sint-Niklaas op het reeds lang ontruimde militair kwartier Westakkers nog een woonblok in aanmerking, goed voor 160 bedden. Daar moeten dan wel alle nutsvoorzieningen opnieuw aangesloten worden. Op de kabinetten wijst men erop dat er nog niets is beslist.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio