© tab

Touring ziet aantal interventies in juli stijgen met bijna de helft

Touring Reisbijstand heeft tijdens de maand juli 6.358 interventies gedaan voor Belgen met problemen in het buitenland. Dat is een stijging met 42 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen er 4.478 interventies waren. In totaal ontving Touring Reisbijstand in juli 27.954 oproepen van Belgen met een probleem in het buitenland. Dat is een stijging van 40 procent.

rdc

Het aantal technische interventies steeg van 3.893 naar 5.618. Het ging vooral om problemen met het koelsysteem, motorpech, ongevallen, batterij-, banden- en koppelingsproblemen. Ondanks een stijging met 33 procent in Oost-Europese landen, maken de klassieke reisbestemmingen het gros uit van de technische interventies: Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Nederland.

Het aantal gerepatrieerde voertuigen steeg van 300 naar 435 (+45 procent). Het aantal medische interventies gingen van 585 naar 740. Het ging daarbij om infectieziekten, hartproblemen, darm- en maagklachten en ‘polytrauma’s’ (verschillende breuken door ongevallen).

Slechte hygiëne

De top 5 landen met medische interventies waren Frankrijk, Spanje, Turkije, Italië en de VS. ‘De sterke stijging van het aantal infectieziektes is te wijten aan slechte hygiëne en de hittegolf in het zuiden. Voor het overige zien we vooral een stijging in Egypte, Kroatië, China en Zuid-Amerika’, klinkt het. Dertien dossiers hadden te maken met overleden vakantiegangers.

Er werden in juli 414 mensen gerepatrieerd door Touring, tegenover 288 vorig jaar.

In België werden in juli 56.095 oproepen (+19 procent) geregistreerd en werden 31.895 interventies uitgevoerd. Touring verklaart de stijging door de hittegolf begin juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER