© Marc Herremans

Dief helpt bejaarde vrouw oversteken en duwt haar dan op de grond

Een 33-jarige man heeft woensdag in Aalst een bejaarde vrouw met een loopwagen een duw gegeven, nadat hij haar eerst geholpen had om over een stoep te stappen. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

svg

De feiten gebeurden woensdag rond 15.25 uur aan het Hoverniersplein in Aalst. Een 86-jarige vrouw die zich met behulp van een loopwagen verplaatste, werd beroofd van haar handtas. ‘De dader, een 33-jarige man uit Gent, had de dame eerst geholpen om over een stoeprand te stappen om haar vervolgens een duw te geven’, zegt het parket.

Weer rechtop helpen

‘Toen de dame op de grond lag, nam hij haar handtas. Toen de vrouw smeekte om haar handtas niet mee te nemen, eiste de dader dat zij hem dan geld zou geven. Nadat enkele biljetten waren overhandigd, hielp hij de dame weer recht en ging ervandoor.’

Een stadsarbeider zag de feiten gebeuren en snelde de dame ter hulp. Hij kon na een korte achtervolging de verdachte in bedwang houden tot de komst van de politie. De verdachte wordt donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio