© Wim Hendrix

VANAF DONDERDAG 29 JULI TOT EN MET ZATERDAG 1 AUGUSTUS – ABDIJSTRAAT ANTWERPEN

Abdijstraat klaar voor 82ste braderie

Naar goede gewoonte kunnen alle Kielenaren tijdens de braderie in het laatste weekend van juli weer gezellig snuisteren tussen de winkeltjes en nog profiteren van de laatste koopjes. Zowel de oude als nieuwe winkeliers zijn er klaar voor.

nick van waes

Het is een formule waar zelfs na 82 jaar geen sleet op lijkt te komen: de winkeliers van de Abdijstraat die enkele dagen de inboedel van hun zaak op het (hopelijk) zonovergoten trottoir plaatsen en de buurtbewoners een gezellige braderie bezorgen. “Het concept slaat aan, dus het plan is hetzelfde als andere jaren”, zegt voorzitter Bert Van Buggenhoudt van de winkeliersvereniging Shopping 2020. “Dit jaar zullen een honderdtal winkeliers en horecazaken een kraampje hebben op de braderie”, zegt hij.

Randanimatie

Bij een braderie hoort naast kraampjes en eetstandjes uiteraard de nodige randanimatie. “We hebben gekozen voor optredens van enkele typisch Antwerpse artiesten, aangevuld met wat multiculturele acts, zoals de Afrikaanse percussiegroep Abahizi”, zegt Bert Van Buggenhoudt. Dit jaar staan Half Zeven Doenker, Jean Bosco Safari en Ed Kooyman op de affiche. De concerten hebben zoals steeds plaats op het binnenplein van het Pius X-college. Op het eind van de straat is er bovendien ook nog een rommelmarkt.

Middenstand

Voor de buurtbewoners is de braderie altijd een leuke gelegenheid om een dagje te shoppen en daar profiteert de middenstand uiteraard van. “De afgelopen jaren konden we toch rekenen op 15.000 tot 20.000 bezoekers, die uiteraard allemaal wel iets spenderen. Voor de winkeliers is dit de ideale uitloper na de soldenperiode”, weet Bert Van Buggenhoudt.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio