Verlamd jongetje inspireert duizenden met indrukwekkende triatlon

Print
Een triatlon die bestaat uit 100 meter zwemmen, 4 kilometer fietsen en 1,3 kilometer lopen, het lijkt niet veel. Maar hoe de achtjarige Bailey Matthews, die lijdt aan hersenverlamming, afgelopen weekend over de finish kwam is hartverwarmend.

Bailey werd negen weken te vroeg geboren, maar pas na achttien maanden bleek dat de jongen uit het Engelse Worksop leed aan cerebrale parese of spasticiteit. Ondanks die hersenstoornis zette de jongen zijn zinnen op triatlons. Hij leerde lopen met een speciale rollator, fietsen met een aangepaste fiets en zwemmen op eigen kracht.

Afgelopen weekend deed Bailey mee aan de Castle Howard Triathlon. Hij werd allerlaatste, maar toch werd hij aan de meet op luid gejuich onthaald. Op tien meter van de finish liet Bailey zijn looprek achter en liep hij zelfstandig verder. Het kereltje kwam nog twee keer ten val, maar zette door en kreeg aan de meet een dikke knuffel van zijn trotse papa.

"Je had zijn gezicht moeten zien toen hij zag hoeveel mensen op hem hadden gewacht. Hij wou finishen in stijl en aan iedereen laten zien tot wat hij in staat is. Bailey is voor ons een constante inspiratiebron", aldus zijn moeder Julie in The Daily Mail.

Nu in het nieuws