© Little Thingz

Little Thingz adviseert bij keuze boekentas

Hoewel het nog een dikke maand duurt voor het nieuwe schooljaar terug begint, zijn veel ouders reeds gestart met de zoektocht naar een goede en mooie boekentas voor hun kind. Maar een boekentas moet niet alleen mooi zijn, hij moet ook kwalitatief zijn en goed voor de houding van je kind. De Laakdalse webshop Little Thingz helpt mee de keuze maken in dat enorme aanbod.

Stefan Helsen

Ilse Fenicx: "Hoewel rugzakken super populair zijn bij onze schoolgaande jeugd, is de klassieke boekentas helemaal terug van weg geweest! En dit in heel wat leuke kleuren en varianten. Wat opvalt is dat wanneer ouders een boekentas kopen deze moet voldoen aan enkele strenge eisen: oerdegelijk, tijdloos, hip design en mooi genoeg om ieder kinderhart in te palmen! Het aanbod is dan ook enorm, is het wel een goede kwaliteit en hoe maak je de juiste keuze? Wil je een goede boekentas, dan moet je zorgen dat die voldoende ruim is en voorzien is van degelijke verstelbare gepolsterde schouderriemen die het draagcomfort op de rug verhogen! Hoe er rekening mee dat een goede boekentas gevuld slechts 10% van je kind zijn lichaamsgewicht mag wegen om zo het lichaam zo min mogelijk te belasten. Door voor een voldoende ruime en stevige boekentas te kiezen met verschillende compartimenten, kan je het gewicht in de boekentas voldoende verdelen en ervoor zorgen dat het zwaartepunt van de tas samen valt met dat van het lichaam.

Uit veelvuldig onderzoek is gebleken dat een schooltas of rugtas met twee gepolsterde schouderbanden het minst belastend is voor jouw kind, daar het gewicht mooi verdeeld is over de twee schouders en de gepolsterde schouderriemen ervoor zorgen dat de boekentas plezierig om dragen is.

Vandaag de dag heb je een uitgebreide keuze aan materialen voor boekentassen: leder, polyester, katoen, vinyl, enz... Daarom adviseren we ouders bij de keuze van de juiste boekentas om steeds de regels van het draag comfort te combineren met het esthetische. Het mooie en hippe aan het verstandelijk gezonde voor jouw kind te koppelen!

De collectie kleuterboekentassen en hippe boekentassen van Froy & Dind, Own Stuff en Ruitertassen vind je terug op www.littlethingz.be/school-is-cool-nl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners