© BDD

Kinderen zitten opgesloten in koffer van Ligier

De lokale politie Zuiderkempen onderschepte dinsdagvoormiddag in Tongerlo (Westerlo) een Ligier-auto die te snel reed. In de koffer van deze auto die behoort tot de categorie bromfietsen zaten twee kinderen van negen en tien jaar.

BVDL

De politie deed dinsdagochtend een bizarre ontdekking tijdens een verkeerscontrole op Geneinde in Tongerlo. “De bestuurder van een voertuig Ligier reed aan een snelheid van 54 kilometer per uur”, zegt Cris Wandelseck, korpschef van de lokale politie Zuiderkempen. “Dergelijke wagens behoren tot de categorie van bromfietsen klasse B waardoor slechts een snelheid van 45 kilometer per uur is toegelaten. De bestuurder, een 61-jarige man uit Olen, kan zich aan een gepeperde rekening verwachten. Hij was ook niet in orde met de verzekering en de verplichting tot het dragen van een nummerplaat.”

Toen de inspecteurs daarna vroegen aan de bestuurder en zijn vrouw om alle waardevolle spullen uit hun Ligier te halen omdat de auto moest worden getakeld, werden ze opnieuw met verstomming geslagen. “In de koffer, op de laadvloer, zaten hun twee kleinkinderen van negen en tien jaar”, legt Wandelseck uit. “Al die tijd repten de twee grootouders met geen woord over hun kleinkinderen die opgesloten zaten in de koffer. We mogen er niet aan denken wat er bij een ongeval had kunnen gebeuren. De grootouders zullen zich voor de rechtbank mogen verantwoorden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners