© Patrick Van Dyck

Anne Van de Velde geeft yoga op maat

“Mijn opleiding tot yogadocente voelde aan als thuiskomen bij mezelf”, vertelt Anne Van de Velde (52) uit Vremde. Met Yoga So Ham wil ze haar kennis delen.

Patrick Van Dyck

“Ik sta al sinds mijn jeugd sociaal geëngageerd in het leven”, vertelt Anne. “Mijn studies en werk leidden me verder in die richting.” Geruime tijd werkte ze met mensen met een autismespectrumstoornis. “Ik ervaarde toen dat er nood was om ook aan specifieke doelgroepen yoga à la carte te bieden. Ik vind het heel bijzonder te mogen ervaren wat yoga teweegbrengt.”

Wie er zoal tot haar klanten behoort? “Iedereen is welkom. Mijn oudste yoga-beoefenaar is zeventig. Yoga maakt niet enkel je lichaam soepel, het maakt ook je geest flexibel.

Veel mensen associëren yoga met souplesse en halve acrobatie. “Fout”, vindt ze. “Je hoeft je benen niet in je nek te kunnen leggen om aan yoga te doen. Wie verstandig aan yoga doet, komt nooit in de pijngrens. Waarschijnlijk is yoga een van de weinige activiteiten die je kan beoefenen van de wieg tot het graf.”

info: www.yogasoham.be

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio