Eerste editie Borgerwood loopt af met een sisser

Borgerwood werd zaterdag afgelast. Op zondag kwam er weinig volk. Foto: patrick de roo

Eerste editie Borgerwood loopt af met een sisser

Print
Borgerhout -

De eerste editie van het festival Borgerwood in Borgerhout is met een sisser afgelopen. Zaterdag werd het festival afgelast door het stormweer. Zondag daagden hooguit duizend bezoekers op. Er werd gerekend op enkele duizenden festivalgangers om uit de kosten te geraken.

Borgerwood is een nieuw festival op Park Spoor Oost in Borgerhout. Het wil de verschillende culturen van de buurt verenigen met livemuziek en een wereldkeuken die zowel Tibetaanse gerechten als Indiase curry op het menu heeft. “Wij hadden plaats voor 2500 tot zelfs vijfduizend mensen. Maar uiteindelijk hebben we zaterdag niemand op het terrein toegelaten en zijn er zondag iets minder dan duizend mensen gekomen”, zegt organisator Bertrand Lekeux. “Van die duizend mensen heeft ongeveer de helft de ticketprijs van 8 euro betaald. De andere helft mocht zondag gratis binnen, omdat ze al een ticket voor zaterdag hadden.”

Van de 1200 mensen die op voorhand een kaartje voor zaterdag hadden gekocht, hebben zeventig mensen hun geld teruggevraagd.

“Op emotioneel vlak is dit een grote ramp”, zegt Lekeux. “Op financieel vlak kunnen we de schade nog beperken. Onze schuld kan oplopen tot 25.000 euro. Maar dat is alleen zo als de artiesten die zaterdag niet konden spelen, toch hun volledige gage opvragen en als alle leveranciers hun facturen volledig betaald willen zien. Ik maak me sterk dat we hier wel uitkomen, omdat veel artiesten ons openlijk hun steun hebben betuigd.”

Lees dinsdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio