atletiek BK kogelstoten

Sophie Verlinden grijpt twaalfde medaille

Sophie Verlinden (WIBO) mocht op het BK in het Brusselse Koning Boudewijnstadion haar twaalfde medaille ooit op een BK om haar nek hangen. In het kogelstoten stootte ze 13m29. Goed voor brons.

basp

De kogelstootsters werkten hun wedstrijd af in de gutsende regen in een kletsnatte kogelring. Geen ideale omstandigheden voor topprestaties. Achter winnares Jolien Boumkwo (15m11) en Sportvrouw van het jaar, meerkampster Nafi Thiam (14m07) pakte de 36-jarige Sophie Verlinden het brons. Zowel Jolien Boumkwo als Nafi Thiam hield het in het barre weer na twee pogingen voor bekeken. Maar Verlinden zette door en liet zes pogingen noteren. Ze stootte een mooie reeks van 12m95, 12m82, 13m13, 13m14, 13m12 en 13m29.

‘Gezien de omstandigheden heb ik goed gegooid’, vond ze. ‘Maar ik had natuurlijk liever gehad dat het beter weer was geweest. Ik hoopte om mijn beste prestatie van het seizoen neer te zetten, want ik had echt wel gepiekt naar het BK. Met iets beter weer, had er zeker een verdere worp ingezeten. Dit jaar haalde ik al 13m51.’

Maar Verlinden geeft de moed nog niet op. ‘Ik zit duidelijk in vorm en ik hoop nog om volgend weekend in Ninove of de week erna in Leuven mijn seizoensbeste te verbeteren.’

Remco Goetheer

Bij de mannen won de bij OLSE Merksem aangesloten Nederlander Remco Goetheer de kogelcompetie met 17m98. Aangezien hij Nederlander is, kwam hij uiteraard niet in aanmerking voor de Belgische titel.

Meer sportnieuws