© gva

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kunstparcours langs verlaten dok

Dit weekend startte de achtste editie van de Cadixroute. Een kunstparcours in openlucht op het Eilandje met onderweg reproducties van schilderijen, foto’s en installaties. De route loopt dit jaar op de Kattendijkdok-Oostkaai.

Iwan Pas

De editie van dit jaar heeft als thema ‘dromen langs de waterkant’. Het parcours neemt je mee naar nieuwe en nog te vernieuwen dok-randen op het Eilandje. Een verrassende tocht, want je leert de wijk kennen op een nieuwe manier. Je krijgt een mooie blik op de voormalige havenbuurt.

Met het parcours wil de stad de bewoners en bezoekers stimuleren om de buurt op een andere manier in gebruik te nemen. Nu al zijn er vier plant- en boomvakken ingericht als tijdelijk landschap, een dansvloer, een picknicktafel, zitbanken en verschillende activiteiten zoals de Guinguettes. Dat is eten, drinken maar vooral dansen. De Guinguettes zullen plaatsvinden op de laatste twee zondagen van augustus en de eerste twee van september.

Zwemmen daar op het Eilandje kun je al veel langer. De Badboot ligt er aangemeerd en ook zomerbar Bar Panik met een mooi groot terras ligt op de route. Andere cafeetjes in de buurt zijn natuurlijk ook de omweg waard. Het is de bedoeling om in de toekomst de buurt verder te ontwikkelen als een plek om te komen wandelen en verblijven. Nu kan je er in ieder geval nog rustig flaneren langs de 55 werken van 2 op 2 meter.

Cadixroute maakt dit jaar deel uit van een zomerprogramma dat Kattendijkdok-Oostkaai in de kijker zet. Iedereen kan het kunsttraject gratis bezoeken vanaf vandaag tot en met 27 september. Je kan een plannetje afhalen in het MAS-Havenpaviljoen of bij Antwerpen Toerisme op de Grote Markt.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio