© GVA

© GVA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Fan speelt match op heilig gras Camp Nou

Voetballen op het veld van voetbalclub FC Barcelona: voor velen blijft het een droom, voor superfan Jordy Van Ballaer was het vorige week zo ver.

Wouter Adriaensen

Wie kent de naam Fernand Goyvaerts nog? De gewezen Mechelse spits kwam in de jaren zestig uit voor de Spaanse topteams FC Barcelona en Real Madrid. Door het blessureleed van Thomas Vermaelen afgelopen seizoen is hij nog steeds de enige Belg die volledige wedstrijden speelde in het Barça-shirt in het vermaarde Camp Nou stadion. Tot hij vorige week het gezelschap kreeg van Jordy Van Ballaer uit Oud-Turnhout. “Al van toen ik een klein manneke was, ik ben echt met de club groot geworden.”

Een tijdje geleden deed Jordy mee aan een online wedstrijd die witgoedfabrikant Beko, ‘premium partner’ van de Catalaanse voetbalclub, organiseerde. De fans kregen zes poses van onder meer Messi, Suarez en Neymar voorgeschoteld. Die moesten ze zo origineel mogelijk nabootsen en de foto’s op Instagram plaatsen. “Ik heb de move van Messie gekozen, met de bal in de lucht”, zegt Jordy. “Ik wou laten zien wat ik kon.”

Op het nippertje

Toen een van de winnaars er niet kon zijn, werd Jordy drie dagen op voorhand verwittigd dat hij zijn koffers mocht pakken. Jordy was de enige Belg onder de 22 gelukkigen. Het hele gebeuren werd op de gevoelige plaat vastgelegd voor toekomstige promofilmpjes van de firma. Maar het hoogtepunt van de driedaagse was natuurlijk een wedstrijd van 11 tegen 11 op het heilige gras van Camp Nou. “We zijn wel met 9-8 verloren, maar dat lag aan de keeper, het was de eerste keer in haar leven dat ze voetbalde (lacht). Ik heb twee van de acht goals gescoord. Het perfecte einde van een unieke belevenis!”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio