Belg wint het discuswerpen op Diamond League Londen

Foto: EPA

Belg wint het discuswerpen op Diamond League Londen

Print

Philip Milanov heeft vrijdag in Londen zijn eerste Diamond League-zege behaald in het discuswerpen. In regenachtige omstandigheden gooide de 24-jarige West-Vlaming de discus 65m15 ver.

Daarmee klopte hij de Pool Robert Urbanek (64m47) en de Australiër Benn Harradine (63m98). Het is de eerste Belgische overwinning in de Diamond League sinds de zege van Kevin Borlée op de 400 meter tijdens de Memorial Van Damme van 2012.

Bij zijn eerste poging liet Milanov 63m62 noteren. Na een nulpoging en een matige derde worp (62m42) verbeterde hij zichzelf bij zijn vierde beurt tot 65m14. Zijn vijfde poging bracht geen verbetering en bij zijn zesde en laatste poging maakte hij opnieuw een foute worp.

Door de zege in Londen staat de student van de Hogeschool van West-Vlaanderen met vier punten op de derde plaats in de stand van de Diamond League. De Polen Piotr Malachowski (13) en Robert Urbanenk (10) moet hij voor zich dulden.

Op 11 juli veroverde Milanov al goud op de Unversiade in het Zuid-Koreaanse Gwanju. Milanov had zich eind april al geplaatst voor het WK in Peking (22-30 augustus), waarvoor de limiet 65 meter bedraagt. Op de provinciale atletiekkampioenschappen van Vlaams-Brabant scherpte hij toen zijn Belgisch record aan tot 66m43.

Meer sportnieuws