© GvA

Man schiet met alarmpistool in Antwerpse tram

Een hoogoplopende ruzie tussen enkele passagiers op tram 11 is gisterenavond uitgedraaid op een schietpartij, waarbij een verdachte drie keer vuurde.

VDAA

Het incident gebeurde op tram 11, tussen de Draakplaats en de Dageraadplaats in Antwerpen. “Een groepje van drie jongeren – twee meisjes en een jongeman – kreeg het op de tram aan de stok met een koppel”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

“Op een zeker moment heeft de jongeman een vuurwapen getrokken. Volgens getuigen vuurde hij ook drie keer in de richting van het koppel. De tram is daarna tot stilstand gekomen en het drietal is weggevlucht in de richting van de Mercatorstraat.”

Bij het incident sneuvelde een ruitje, maar niemand raakte gewond. “Onze mensen zijn massaal ter plaatse gekomen en de verdachten konden worden opgepakt in de buurt van de Mercatorstraat”, aldus Sven Lommaert.

“De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen, al ging het om een alarmpistool.” Wat de aanleiding vormde voor het incident op de tram, is onduidelijk. “De zaak zal onderzocht worden”, aldus politiewoordvoerder Sven Lommaert.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio