Capaciteit parkeerterrein tot 5000 voertuigen voor Tomorrowland

Foto: Jef Wijckmans

Capaciteit parkeerterrein tot 5000 voertuigen voor Tomorrowland

Print
Rumst / Boom - Het dancefestival Tomorrowland mag dan wel in Boom doorgaan, toch beleeft het naburige dorpscentrum Reet dit weekend een enorme drukte. De aanwezigheid van een megaparking en campings in de Rumstse deelgemeente ligt aan de basis.

Reeds op woensdag daagden de eerste kampeerders voor het dancefestival Tomorrowland op aan de parkings en campingplaatsen aan de Rumstsestraat in Reet. De stroom auto’s groeide donderdag en vrijdag tot opmerkelijke proporties voor deze anders landelijke gemeente. 

Aan de zuidkant van het dorpscentrum ligt nog heel wat weidegrond omdat er op het reservekleiontginningsgebied niet mag gebouwd worden. De organisatoren van Tomorrowland zijn maar wat blij dat ze deze terreinen kunnen huren en gebruiken als parking voor wagens en tenten. 

“Het terrein is dit jaar trouwens vergroot, waardoor hier bijna 5000 wagens kunnen gestald worden”, zegt Jurgen De Roo van het bedrijf Parkingboys. “Met een veertigtal vaste en losse helpers zorgen we ervoor dat ook hier alles netjes verloopt."

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio