© Twitter@lfc

Liverpool-coach vol lof over nieuwkomer Benteke: ‘Hij is geweldig’

Rode Duivel Christian Benteke heeft zijn transfer naar een Engelse topclub te pakken. Liverpool legde naar verluidt 46,5 miljoen euro op tafel voor de 24-jarige spits. Zijn nieuwe coach Brendan Rodgers lijkt dat een terechte transfersom te vinden. ‘Benteke kan een grote speler worden voor ons’, steekt hij de loftrompet af op de clubwebsite.

‘Hij heeft een aantal kwaliteiten en zal bij de club alleen maar verbeteren. Eerst en vooral is hij trefzeker. Sinds hij in de Premier League zit, is hij een van de beste doelpuntenmakers in de competitie’, aldus Rodgers over Benteke, die bij Aston Villa 89 competitiewedstrijden 42 keer de weg naar de netten vond.

De transfer van Benteke naar Liverpool leverde in de Engelse media wisselende reacties op. ‘Benteke zou niet in onze speelstijl passen, maar ik denk juist dat hij ons spel zal aanvullen. Hij is nog jong en moet zijn spel nog verder ontwikkelen. Zijn speelstijl zal zeker in het tactische plan passen. Het is een grote kerel, maar hij is ook snel en beweegt goed. En hij kan op meerdere manieren scoren’, somt Rodgers de kwaliteiten van de Rode Duivel op. ‘Hij is geweldig in de lucht, hij is sterk, hij kan het spel temporiseren en ook in de omschakeling is hij goed. Bovendien kan hij met zijn fysieke kracht de bal bijhouden.’

Bij Liverpool wordt Benteke de derde Belg, na doelman Simon Mignolet en collega-aanvaller Divock Origi.

Meer sportnieuws