© REUTERS

Usain Bolt snoert criticasters de mond met toptijd

Usain Bolt heeft na een afwezigheid van 6 weken zijn rentree gemaakt op de 100m tijdens de Diamond League meeting in Londen. De Jamaïcaan won zowel de halve finale als de finale in 9.87. Daarmee snoert hij alle criticasters die aan het hem twijfelde de mond. In de halve finale liep hij wel makkelijker dan in de finale.

dmm

Usain Bolt staat er dus weer na een sabbatjaar in 2014, een wisselvallig seizoensbegin van 2015 en een bekkenblessure die hem 6 weken langs de kant hield. Het zorgde ervoor dat de atletiekjournalisten zich steeds meer luidop afvroegen of Bolt wel tijdig klaar zou geraken voor het WK atletiek dat binnen exact 4 weken in Peking plaats zal vinden. Zeker nu Justin Gatlin, zijn grootste belager,op zijn oude dag persoonlijke records loopt en meeting na meeting topchrono’s onder de 9.80 uit zijn sloffen schudt.

Er werd dus een antwoord verwacht van Usain Bolt, wiens snelste chrono van 2015 op 10.12 stond. Dat antwoord kwam er vrijdagavond in Londen. Een bijzonder ontspannen Usain Bolt kwam in de halve finale traag uit de strartblokken maar sprintte ondanks de tegenwind naar 9.87. Bovendien liep hij in zijn gekende stijl nog uit in de laatste meters.

In de finale volgde exact dezelfde tijd: 9.87. Goed voor de overwinning, maar het ging moeizamer dan in de halve finale. 'Ik kwam slecht uit de startblokken, maar uiteindelijk win ik toch. Ik word steeds beter. Ik voel me redelijk goed. Als ik aan mijn start blijf werken, komt het wel goed', aldus Bolt.

Meer sportnieuws