Fransman wereldkampioen tijdrijden op WK BMX in Zolder

Foto: Dick Demey

Fransman wereldkampioen tijdrijden op WK BMX in Zolder

Print

De 24-jarige Joris Daudet heeft zich vrijdag in Zolder tot wereldkampioen tijdrijden BMX bij de mannen elite gekroond. De Fransman legde het traject af in 30.953. Tijdens de kwalificatie moest Daudet nog vrede nemen met de vijfde plaats.

De Nederlander Niek Kimmann, de snelste in de kwalifiactieronde, kwam tijdens de finale aan in 31.029 en was dus 0.076 honderdsten van een seconde trager dan Daudet. De Amerikaan Connor Fields eigende zich de derde plaats toe (31.288). De enige Belg die deelnam aan deze discipline, Wouter Segers, kon zich niet kwalificeren voor de finale en boekte in de voorronde een tijd van 33.005, goed voor de 55e plaats.

Elke Vanhoof zevende bij vrouwen

De 23-jarige Elke Vanhoof heeft vrijdag in het tijdrijden op het wereldkampioenschap BMX in Zolder de zevende plaats behaald. Het goud was weggelegd voor de Colombiaanse Mariana Pajon.

Tijdens de kwalificaties reed Elke Vanhoof met 37.230 de tiende tijd. In de finale finishte de enige Belgische deelneemster in een tijd van 37.075, goed voor de zevende plaats. De gouden medaille ging naar de Colombiaanse Mariana Pajon. Zij was ook in de kwalificaties al de snelste. Pajon klokte een tijd van 35.518. De Amerikaanse Alise Post was goed voor een zilveren medaille. Zij reed 408 duizendsten van een seconde trager dan Pajon. De Nieuw-Zeelandse Sarah Walker palmde de laatste podiumplaats in met een tijd van 36.365. .

Meer sportnieuws