Obama in Kenia geland

Foto: AFP

Obama in Kenia geland

Print

De Amerikaanse president Barack Obama is in Kenia aangekomen. Het is zijn eerste bezoek aan het land waar zijn vader vandaan komt sinds hij president is. Daarna trekt hij naar Ethiopië.

Obama landde vrijdagavond laat in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Op de luchthaven werd hij verwelkomd door president Kenyatta.

De belangrijkste thema’s van het bezoek zijn terrorisme, economische groei en mensenrechten. In een interview met de BBC zei Obama dat hij Afrikaanse leiders ook over homorechten en discriminatie zal aanspreken.

Veiligheidsmaatregelen

Voor het bezoek van de president zijn ongeziene veiligheidsmaatregelen getroffen in Kenia. De afgelopen weken zijn honderden Amerikaanse veiligheidsmedewerkers in Kenia aangekomen om het bezoek voor te bereiden.

Kenia vreest dat een aanslag tijdens het bezoek catastrofaal voor zijn imago kan zijn. Drie maanden geleden kwamen nog 148 mensen om bij een aanval op een universiteit in Garissa. In de hoofdstad alleen zijn zo’n 10.000 politieagenten gemobiliseerd.

Programma

Zaterdag houdt Obama een speech voor ondernemers en een staatsdiner met de Keniaanse president Uhuru Kenyatta. Zondag zou hij zich met een toespraak tot de bevolking richten.

Nadien reist hij af naar Ethiopië waar hij maandag een ontmoeting heeft met Ethiopische premier Hailemariam Desalegn. Voor zijn terugreis dinsdag staat nog een treffen met burgerorganisaties op het programma en een bezoek aan het hoofdkwartier van de Afrikaanse Unie.

.

Nu in het nieuws