© evdw

© e

1/2

Dag en nacht elektriciteit en gas kopen

Vanaf 1 augustus kan iedereen die een oplaadkaart voor een budgetmeter heeft die dag en nacht en zeven dagen in de week opladen in het portaal van het OCMW-gebouw van Stabroek. Dit is het eerste oplaadpunt in de regio dat altijd bereikbaar is.

De poldergemeente is de eerste in de ruime regio die het mogelijk maakt om oplaadkaarten voor een budgetmeter dag en nacht op te laden. “In ons Sociaal Huis aan de Kerkstraat 35 in Hoevenen wordt de voordeur vanaf 1 augustus niet meer gesloten. Dan kunnen klanten dag en nacht terecht in de kleine inkomhal waar het oplaadpunt staat”, legt OCMW-voorzitter Els Verbist uit.

“Het voorbije kwartaal gebeurden er in het oplaadpunt van het OCMW Stabroek 650 opladingen voor elektriciteit en 450 voor gas. Wie hier oplaadt, weten we niet. We weten wel dat er in Stabroek in de loop der jaren enkele honderden budgetmeters werden geplaatst. Maar het is niet omdat er in een woning een budgetmeter staat, dat die ook effectief nog wordt gebruikt door de huidige bewoners. Het is immers zo dat de energie die wordt gebruikt via een budgetmeter duurder is dan wat de markt op dat moment aanbiedt. Voor gebruikers moet dat een stimulans zijn om zo vlug mogelijk achterstallige betalingen weg te werken en terug over te stappen naar de gewone markt. Via onze diensten begeleiden we hen om die overstap te zetten”, aldus OCMW-secretaris Kristien Echelpoels.

Info : www.ocmwstabroek.be

Lees het volledige artikel zaterdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio