© evdw

Waarvoor dienen de rode lichtjes van het Hoogeind?

Het Hoogeind ter hoogte van de Schans van Smoutakker is ’s avonds en ’s nachts rood verlicht over een afstand van ongeveer tweehonderd meter. Een primeur in de regio en goed voor de veiligheid van vleermuizen.

EVDW

Het pas vernieuwde Hoogeind ligt er overdag netjes bij, met aan de twee kanten van de weg veilige fietspaden, jonge straatbomen en waar nodig veilige oversteekplaatsen. Wanneer het donkert, zorgt de nieuwe straatverlichting voor de gepaste zichtbaarheid en dus ook veiligheid.

Toch kijken de meeste weggebruikers verbaasd op wanneer ze ter hoogte van het kleine natuurgebiedje Schans van Smoutakker komen. Het Hoogeind, tussen grosso mode de Vossenpadlaan en de Melsendreef, kleurt daar rood. Dat is uiteraard geen vergissing van Eandis, maar wel een primeur voor de poldergemeente.

Jean-Pierre Blomme van Eandis : “Deze rode ledstraatverlichting staat niet toevallig ter hoogte van de Schans van Smoutakker. in de voorbije honderd jaar uitgegroeid tot een prachtige minibiotoop voor veel vleermuizen. Omdat de dieren geen hinder hebben van rood licht, kunnen ze ter hoogte van de schans ongehinderd het Hoogeind oversteken”, legt Blomme uit.

Lees het volledige artikel zaterdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio