BOEK: Kate Mosse - De nacht van de vogels

Foto: rr

BOEK: Kate Mosse - De nacht van de vogels

Print
Na een uitstekend ontvangen trilogie, die zich voor het grootste gedeelte in de met geheimen bezwangerde Languedoc afspeelde, vond Kate Mosse inspiratie in haar geboortestreek West-Sussex, maar dan net voor de Eerste Wereldoorlog.

De 17-jarige Constantia ‘Connie’ Gifford woont er met haar alcoholische vader in hun ­vervallen landhuis, tussen de schamele resten van zijn voormalige museum vol opgezette dieren, waar moderne mensen hun neus voor ophalen. Ze heeft het bijzonder moeilijk, omdat ze ook nog eens met geheugenverlies en vreemde flashbacks kampt, ten gevolge van een val als kind.

Haar situatie wordt evenwel nog veel precairder, wanneer een vrouw wordt vermoord en het bewijsmateriaal, een staaldraad die bij taxidermie wordt gebruikt, in de richting van de Giffords wijst. Mosse bewijst eens te meer haar grote verteltalent met dit verhaal dat voortborduurt op de destructieve krachten van collectief bijgeloof. En voor de rest leert u alles, maar dan ook alles over de edele kunst van de taxidermie.

De Boekerij, 347p, 19,99 euro

.

Nu in het nieuws