Deze vrouw viel bijna honderd kilo af op een jaar

Foto: *

Fit & Gezond

Deze vrouw viel bijna honderd kilo af op een jaar

Print
Simone Pretscherer uit Auckland in de Verenigde Staten is 24 jaar en woog vorig jaar in augustus 169 kilo. Door een operatie en meer beweging weegt ze vandaag nog 84 kilo. Dat niet iedereen in die indrukwekkende presatie gelooft, kan haar niet ontmoedigen.

'Ik ben altijd rond en vrolijk geweest, ik had geen problemen met hoe ik er uitzag', zegt Simone. 'Maar ik voelde dat het moeilijker werd om de dagelijkse dingen te doen: ik was buiten adem als ik het vuilnis buiten moest zetten. Ik deed het echt voor mijn gezondheid'.

Simone begon aan een afvalrace, die ze documenteerde op haar Facebookpagina Simone's Journey to Health, die door 50.000 mensen wordt gevolgd. Ze begon met een kilometer per dag te wandelen en gezond te eten. Toen ze vijf kilo minder woog, begon ze te zwemmen, omdat wandelen te zwaar werd voor haar gewrichten. Ze motiveerde zichzelf door elke vier weken een foto te delen met haar volgers, maar besloot toch voor een maagverkleining te kiezen. Ze bleef echter gezond eten en sporten: vandaag sport ze minstens een uur per dag en doet ze aan netbal, boksen, gewichtheffen, lopen en basketbal. 

Toch gelooft niet iedereen in de miraculeuze transformatie van Simone: meerdere volgers meenden dat de vrouw op de voor- en na-foto's niet dezelfde is. Om hen lik op stuk te geven, postte ze een foto waarop haar overtollige huid te zien is. 'Ja, ik heb mijn haar blond geverfd en een andere telefoon gekocht', schreef ze erbij. 'Ik ben verhuisd, dus de achtergrond van mijn foto's is veranderd - we zijn elf maanden later jongens, dingen veranderen. Mijn huid is bleker omdat ik niet meer elke week een spraytan neem. En ja, ik heb overtollige huid die ik niet op elke foto wil laten zien'.

 

 

A photo posted by Simone Anderson (@simone_anderson) on

Doorgaans poseert de freelance haarstiliste echter liever met kleren aan, want met haar volgers deelt ze ook de nieuwe kleding die ze sinds haar maagverkleining kan dragen.

 

A photo posted by Simone Anderson (@simone_anderson) on

 

A photo posted by Simone Anderson (@simone_anderson) on

NIET TE MISSEN