Mobistar werkt aan internet in treinen

Foto: BELGA

Mobistar werkt aan internet in treinen

Print

‘We zullen binnenkort een aankondiging doen op het gebied van mobiel internet in de trein.’ Dat heeft Jean-Marc Harion, CEO van telecombedrijf Mobistar, vrijdag gezegd in de marge van de presentatie van de halfjaarresultaten. Hoewel de NMBS al aankondigde de mogelijkheid van internet in de treinen te bestuderen, gaat het mogelijk niet om de nationale spoorwegmaatschappij. Hogesnelheidstreinoperator Thalys is immers ook bezig om zijn wifi-aanbod aan boord te hervormen

‘Mobistar werkt aan de connectiviteit in de treinen’, aldus Mobistar-woordvoerder Jean-Pascal Bouillon. Mobistar noch Thalys wilde een samenwerking vrijdag bevestigen.

Met treinen zou Mobistar niet aan zijn proefstuk toe zijn voor internet in bewegende ruimtes. De telecomoperator werkt bijvoorbeeld sinds oktober 2014 met de Brusselse taxi-onderneming Taxis Verts, waarbij ‘in pilootfase’ mobiel internet aangeboden wordt in de voertuigen.

In de lente van 2014 ging Mobistar ook een samenwerking aan met openbaarvervoermaatschappij De Lijn, waarbij er mobiel internet aangeboden wordt in een honderdtal trams.

.

Nu in het nieuws