© WAS

Twee primeurs voor oefenderby Antwerp-Lierse

De oefenderby Antwerp-Lierse, zaterdagmiddag op de Bosuil, krijgt twee primeurs: de onthulling van de Vic Mees-reus én de nieuwe Vic Mees-tenues die voetbalclub Antwerp het komend seizoen naar hogere sferen moeten helpen tillen.

PeGo

Het komend weekend kleurt Deurne rood-wit. Zaterdagmiddag om 12u wordt in het districtshuis een nieuwe telg van de omvangrijke Deurnese reuzenfamilie in het bevolkingsregister ingeschreven: de Vic Mees-reus, een drie meter hoge ode aan ‘Mister Antwerp’, de grootste Antwerpspeler aller tijden. In stoet vertrekt hij daarna door de Deurnese straten richting Bosuil, waar de reus begeleid door de stadstrommelaars en de Antwerp-vlaggendragers, om 14u de aftrap van de wedstrijd tegen Lierse mag geven.

En dat zal hij niet alleen doen. Aanvankelijk gingen de nieuwe Antwerp-tenues pas zondag door Louis Lambert, ex-ploegmaat van Vic Mees, onthuld worden op de fandag van de tweedeklasser. Maar dat moment wordt nu vervroegd. Samen met de Vic Mees-reus zullen Louis Lambert (83) en Jef Janssens (79), zijn ex-ploegmaats uit de kampioenenploeg van 1957, mee de aftrap geven. En worden meteen ook de nieuwe tenues onthuld, een samenwerking van RAFC, Kappa en United Brands en met medewerking van de sponsors Kwadro, Golden Palace en Impermo. De shirts zullen ook vanaf zaterdag te koop zijn in de gloednieuwe fanshop.

Alle info over de fandag:www.gva.be/antwerpfandag

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws