Anderlecht onderhandelt nog over Eurostadion

Parking C van de Heizel-site, waar het nieuwe Eurostadion gebouwd zou worden. Foto: Photo News

Anderlecht onderhandelt nog over Eurostadion

Print

RSC Anderlecht heeft vrijdagmiddag zijn traditionele persconferentie gehouden vlak voor aanvang van het nieuwe seizoen. In principe verlaat de Belgische recordkampioen vanaf het seizoen 2019-2020 het Astridpark om in het nog te bouwen Eurostadion te gaan spelen. Paars-wit heeft omtrent de huurprijs al een tijdlang een akkoord, onder opschortende voorwaarden, met bouwheer BAM/Ghelamco, maar eist eerst toch nog garanties. ‘We willen weten wat we krijgen in ruil voor ons geld’, vertelde Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock vrijdag.

Over de jaarlijks te betalen huurprijs wou de Anderlecht-voorzitter niet uitweiden, maar het zou gaan om ‘de hoogste huurprijs in Europa’, en dat voor een periode van dertig jaar. ‘We moeten een langdurig engagement aangaan en dus hebben we het recht te weten waar we voor staan. Onze ambitie is te kunnen spelen in het Eurostadion, maar niet aan om het even welke prijs. We onderhandelen echter en blijven optimistisch’, aldus Vanden Stock.

In het Astridpark kan Anderlecht momenteel slechts iets meer dan 20.000 toeschouwers ontvangen. Een verhuis naar het Eurostadion zou de club een pak meer toeschouwers en dus ook meer inkomsten opleveren. ‘Het huidige stadion is heel mooi en comfortabel, maar zonder groter stadion kan Anderlecht zijn ambities niet meer waarmaken. We willen om de twee jaar de titel pakken en Europees net onder de absolute top meedraaien en daarvoor voldoet het Astridpark niet meer’, verduidelijkte Vanden Stock.

Enkele jaren geleden - nog voor er sprake was van het Eurostadion - was paars-wit van plan het Constant Vanden Stockstadion uit te breiden. Er werden concrete plannen op tafel gelegd, maar de bouwvergunning bleef altijd achterwege. Iets meer dan een maand na het akkoord omtrent de huur van het Eurostadion, viel er nu toch plots een bouwvergunning in de bus voor de uitbreiding van het Astridpark. ‘Na vijftien jaar discuteren hebben we nu plots wel een bouwvergunning gekregen’, verraste Vanden Stock. ‘De gemeente heeft de plannen blijkbaar goedgekeurd. Maar waarschijnlijk is het te laat. Bovendien gaat het om een uitbreiding tot 30.000 plaatsen en dat is wat nipt voor RSC Anderlecht.’

Meer sportnieuws