© Theo Derkinderen

Centrum van Puurs zit bijna drie kwartier zonder elektriciteit

Honderden gezinnen zonder stroom door kortsluiting

Enkele honderden gezinnen uit het centrum van Puurs zaten donderdagavond bijna drie kwartier zonder stroom. Oorzaak was een kortsluiting aan een middenspanningskabel.

Om precies 21.17 uur donderdagavond ging het licht letterlijk uit in het centrum van Puurs. Onder meer in de Hoogstraat, de Botermarkt en Guido Gezellelaan, maar ook in andere straten, viel de stroomvoorziening uit. “Aan een ondergrondse middenspanningskabel heeft zich een kortsluiting voorgedaan. Met als gevolg dat er enkele honderden abonnees in het centrum van Puurs - en enkele aansluitingen in Oppuurs - een tijdlang zonder stroom zaten”, licht Jean-Pierre Blomme van Eandis toe. “Onze technici zijn onmiddellijk gestart met het verschakelen van een aantal lijnen zodat onze klanten snel terug van stroom konden voorzien worden. Precies veertig minuten na de panne had iedereen weer elektriciteit.”

Vooral de horecazaken hadden last van de stroompanne. Pizza Hot in de Hoogstraat kon haar bestellingen niet meer afwerken. “Een stroompanne is een drama voor ons. We kunnen geen pitta meer bakken of snijden maar we kunnen ook geen pizza’s meer bereiden omdat de oven op elektriciteit werkt”, zucht Alper Begdas van Pizza Hot.

Door de stroompanne was de pittazaak telefonisch niet meer bereikbaar.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio