In deze steden worden kwartfinales WK gespeeld

Foto: AFP

In deze steden worden kwartfinales WK gespeeld

Print

De kwartfinales van het WK voetbal in 2018 in Rusland worden gespeeld in Kazan, Nijni Novgorod, Sotsji en Samara. Dat maakte de wereldvoetbalbond FIFA vrijdag bekend in Sint-Petersburg, waar zaterdag wordt geloot voor de kwalificatiegroepen.

De belangrijkste wedstrijden waren al eerder toegewezen. In het Luzhnikistadion vinden de openingsmatch (14 juni), de tweede halve finale (11 juli) en de finale (15 juli) plaats. De eerste halve finale (10 juli) en de troostingsfinale (10 juli) worden in Sint-Petersburg gespeeld.

Het organisatiecomité wees vrijdag overigens ook de groepsmatchen en de achtste finales toe. In totaal wordt er in elf steden gespeeld, verdeeld over twaalf stadions (Moskou heeft er twee).

De FIFA bevestigde verder de reekshoofden voor de loting. België zit, op basis van de FIFA-ranking, zoals eerder aangekondigd in pot 1 en kan dus niet worden uitgeloot tegen Duitsland, Nederland, Portugal, Roemenië, Engeland, Wales, Spanje of Kroatië. Frankrijk en Italië horen wel tot de potentiële tegenstanders.

Meer sportnieuws