Oplichtster speelt vrouwelijke troeven uit om minderwaardig keukengerei te slijten

Lange Koepoortstraat Foto: Google Street View

Oplichtster speelt vrouwelijke troeven uit om minderwaardig keukengerei te slijten

Print
Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft donderdag een 55-jarige vrouw ingerekend die op straat minderwaardig kookgerei aan de man te brengen door nogal opvallend haar vrouwelijke troeven uit te spelen. Haar materiaal werd in beslag genomen en de vrouw werd verhoord.

Een getuige zag donderdagvoormiddag hoe een vrouw in de Lange Koepoortstraat op zijn zachtst uitgedrukt wat eigenaardig gedrag vertoonde. De eerste keer dat hij haar opmerkte, stapte ze uit haar wagen en sprak een vijftiger aan, waarbij het de getuige opviel dat ze haar vrouwelijke troeven opvallend uitspeelde en heel dicht bij hem ging staan. De vrouw liet haar gsm zien en vroeg duidelijk iets aan de man waarbij ze lang aandrong. Uiteindelijk vertrok de man zonder dat er verder iets gebeurde.

Hierop ging de kortgerokte vrouw terug in haar auto zitten met één been in het voertuig en het andere op het trottoir, zodat passanten zonder enige moeite onder haar rok konden kijken. Toen er een oudere man aankwam, stapte ze uit en sprak ook hem aan. Ze liet hem haar gsm zien en vroeg de weg naar een keukenzaak. Ze opende de koffer van de auto en haalde er potten en pannen uit die ze aan de man toonde. Ze probeerde het keukengerei aan hem te verkopen tegen een aanzienlijke prijs. Ook nu speelde ze al haar vrouwelijke troeven uit en ging heel dicht tegen hem staan. De man liet zich niet vermurwen en vertrok.

Het scenario met de gespreide benen in de auto herhaalde zich en toen er een derde man aankwam herhaalde ook het verkoopsscenario zich. Maar ook nu kreeg ze haar waren niet verkocht en uiteindelijk stapte ze in de wagen en reed weg, een enkelrichtingsbord negerend.

Politie gealarmeerd

Inmiddels was de politie al wel gealarmeerd over haar verdacht gedrag en een patrouille hield haar tegen in de Sint-Paulusstraat. In de wagen stonden verschillende dozen met potten en pannen en koffertjes met bestek en messensets. De 55-jarige vrouw uit Zaventem beschikte niet over een leurderskaart en werd meegenomen voor verder onderzoek. Het keukengerei dat ze probeerde te slijten was duidelijk van een minderwaardige kwaliteit, maar werd wel aangeboden tegen prijzen die 16 tot 20 keer hoger lagen dan de inkoopprijs. Alleen al door de prijs leek het om kwalitatief hoogstaand materiaal te gaan. Verder onderzoek maakte duidelijk dat de vrouw in heel de provincie Antwerpen actief is. Van het minderwaardige keukenmateriaal werden enkele exemplaren in beslag genomen voor het onderzoek en de vrouw werd verhoord.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio