Legendarische sneaker krijgt voor eerst in honderd jaar update

Foto: Converse

Mode

Legendarische sneaker krijgt voor eerst in honderd jaar update

Print
Een van de meest iconische sneakers ooit is zonder twijfel de Chuck Taylor All Star van Converse. Die krijgt nu voor het eerst in zijn bestaan een make-over. De schoen zal toepasselijk de Chuck Taylor All Star II heten en zal vanaf eind juli beschikbaar zijn.

Bijna honderd jaar geleden in 1917 werd de eerste Chuck Taylor op de markt gebracht. Nog lang voor Michael Jordan zijn naam aan een sneaker mocht geven, ging basketter Chuck Taylor hem voor. Die schoen krijgt nu voor het eerst in 98 jaar een update. Na al die jaren bestond de sneaker nog steeds uit zijn rubberen zool en stoffen bovenstuk, maar de tijd stond niet stil en dus vonden ze bij Converse dat ze misschien ook maar eens van de moderne technieken moesten profiteren, zonder echt aan de look van de Chuck te zitten. 

Grondige veranderingen worden er dus niet doorgevoerd, maar hier en daar werden welke enkele details aangepast. Zo wordt vooral gefocust op enkele technische verbeteringen. De steun, de kussens en de mogelijkheid om de voet te doen ademen werden onder andere verbeterd, mede mogelijk gemaakt door gepatenteerde technieken van Nike, dat Converse in 2003 overkocht. De meest opvallende verandering aan het uiterlijk van de sneaker is dat het logo niet meer op de schoen wordt gedrukt, maar wel geborduurd en dan erop genaaid. 

Voorlopig komt de nieuwe Chuck uit in vier kleuren: rood, blauw, wite en rood. Normaal zal ook de prijs iets hoger liggen, in Amerika betaal je naar verluidt tot 20 dollar (18 euro) meer per paar. 

 

 

NIET TE MISSEN