Kinderen baas op eerste dag jubileumeditie Sfinks Mixed

Print

Foto: Patrick Van Dyck

Boechout - Met het uitgebreide Kidz Village is de doelgroep van de 40ste Sfinks Mixed overduidelijk. “Sinds het festival gratis is, zetten we dubbel in op families met kinderen”, bekent organisator Patrick De Groote. Terwijl de kindjes ravotten, gaan de mama’s en papa’s op zoek naar nieuwe liedjes en melodietjes van over heel de wereld. “Want dat is toch waar het deze vier dagen om draait”, vindt De Groote.

“Hier hebben we een heel jaar naar uitgekeken,” bekennen Sanne Hoeyberghs (27) en zus Hannah-Poeka (19) uit Antwerpen. “Onze ouders hebben ons hier als peuters reeds laten kennismaken met de exotische beats en eclectische muziekjes van over heel de wereldbol,” legt Sanne uit.

Volgens de zussen is een bezoek aan Sfinks veel meer dan enkele dagen ontspanning. “Dit festival heeft ons gemaakt tot wie we nu zijn. Het staat voor ons gelijk aan groot worden. Hier dronken we ons eerste pintje, rookten we de eerste sigaret, kusten we ons eerste vriendje en deden we nog veel meer”, lachen beide zussen. 

Op de openingsdag kwamen heel wat mensen om te luisteren naar Jan Leyers. “Dit is mijn vuurdoop op Sfinks”, bekent Leyers. “Of een of ander optreden moest in de nevelen van de tijd uit mijn geheugen verdwenen zijn.” Het publiek maakte kennis met de Nederlandstalige nummers van zijn nieuwe album, dat op 24 augustus in de winkel ligt. “Ik ben heel tevreden over het resultaat. Mijn muzikaal ei is precies zo gelegd zoals ik het wilde.”

Volgens Leyers is het minder lastig om vers materiaal in het Nederlands te brengen dan in het Engels. “De mensen zijn vlugger mee omdat ze onmiddellijk verstaan waarover het gaat.”

Ondanks de grote drukte in het Kidz Village kwam de eerste dag wat traag op gang. “Geen paniek”, sust De Groote. “Ik ben er vrij gerust in dat we onze 80.000 bezoekers gaan halen. En als dat niet zo is, is er nog geen man over boord.”

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio