Jeugddienst krijgt onderdak  in Kielpark

Kielpark Foto: Wim Hendrix/Mediahis

Jeugddienst krijgt onderdak in Kielpark

Print
Kiel -

De stedelijke jeugddienst verhuist naar het Kielpark. De dienst krijgt daar onderdak in het oude gebouw van de groendienst, bij de speeltuin. Ook voor jeugdwerk Kras wordt een nieuwe locatie gezocht.

Op dit moment zijn de Kielse jongeren vooral afhankelijk van de jeugddiensten in de districten Wilrijk en Hoboken. Op het Kiel wordt al langer gevraagd naar een volwaardige jeugddienst in de wijk.

“Die komt er nu in het Kielpark. Het karakteristieke gebouw met het rieten dak in het midden van het park staat leeg en wordt opgeknapt”, zegt de Antwerpse districtsschepen voor Jeugd, Paul Cordy (N-VA).

Ook voor jeugdwerk Kras op het Kiel wordt een oplossing gezocht. “De lokalen van Kras verdwijnen, omdat er nieuwbouw in de plaats komt. Toch willen we de werking in de buurt niet opgeven”, zegt Paul Cordy.

Stadion

Een optie voor een nieuwe locatie is het stadion van KFCO Beerschot Wilrijk aan de Atletenstraat op het Kiel. “We zijn aan het onderzoeken of er in het stadion voldoende ruimte is om het jeugdwerk er onder te brengen”, zegt de districtsschepen.

Enkele maanden geleden kondigde de Antwerpse districtsvoorzitster Zuhal Demir (N-VA) een plan aan om een aantal problemen en noden aan te pakken op het Kiel.

Er zijn ondertussen enkele ‘consultatierondes’ geweest in de buurt. De beslissing om de jeugddienst in het Kielpark onder te brengen en een nieuwe bestemming te zoeken voor Kras zijn daar het gevolg van.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio