Regering gaat permanent op zoek naar zwart geld om begroting te stutten

Foto: Photo News

Regering gaat permanent op zoek naar zwart geld om begroting te stutten

Print

De regering-Michel wil vanaf 2017 jaarlijks 250 miljoen euro ophalen met een nieuwe, permanente fiscale regularisatie. Welke boete­tarieven de zondaars zullen moeten ophoesten, is nog onbekend. Dat schrijft De Standaard vrijdag.

Wie zwart geld in het buitenland geparkeerd heeft, krijgt de kans om dat te regulariseren, mits hij een boetetarief betaalt. De inkomsten zijn bedoeld om de begrotingen mee op koers te houden. Opmerkelijk: het gaat niet om een eenmalige, maar permanente regularisatie. De regering hoopt jaar na jaar 250 miljoen op te halen. Over de boetetarieven is er nog geen duidelijkheid.

Tussen 2005 en 2012 was er al zo’n ‘permanente regularisatie’, die door de regering-Di Rupo werd stopgezet. Dat gebeurde pas nadat ze op het einde nog eens extra aantrekkelijk was gemaakt. “Dit was de laatste keer”, zeiden sommigen toen.

Voor CD&V is dit een weinig comfortabel punt, merkt de krant op. De partij heeft het moeilijk met het beeld dat degenen die zich niet aan de regels houden, zich toch nog kunnen regulariseren.

.

Nu in het nieuws