© AP

Obama brengt voor het eerst als president bezoek aan Kenia

Amerikaans president Barack Obama is vertrokken voor een vierdaagse reis naar Kenia en Ethiopië. Samen met zijn veiligheidsadviseurs Susan Rice en Ben Rhodes en zijn woordvoerder Josh Earnest vertrok hij donderdagavond met de Air Force One vanuit de militaire luchthaven Andrews bij Washington.

Ook een twintigtal volksafgevaardigden reizen mee. De belangrijkste thema’s van het bezoek zijn terrorisme, economische groei en mensenrechten.

Obama zou vrijdagavond in Nairobi landen. Zaterdag houdt hij een speech voor ondernemers en een staatsdiner met de Keniaanse president Uhuru Kenyatta. Zondag zou Obama zich met een toespraak tot de bevolking richten.

Nadien reist hij af naar Addis Abeba waar hij maandag een ontmoeting heeft met Ethiopische premier Hailemariam Desalegn. Voor zijn terugreis dinsdag staat nog een treffen met burgerorganisaties op het programma en een bezoek aan het hoofdkwartier van de Afrikaanse Unie.

Het is het allereerste bezoek van Obama aan Kenia, het land waar zijn vader vandaan komt, sinds hij in 2008 werd beëdigd als Amerikaans president.

Nu in het nieuws