Man opent vuur in filmzaal: drie doden en zeven gewonden

Print

Een onbekende man heeft donderdagavond in een bioscoopzaal in Lafayette in Louisiana, in het zuiden van de Verenigde Staten, het vuur geopend op de toeschouwers. Daarbij zijn drie doden gevallen, onder wie de schutter. Hij pleegde zelfmoord. en raakten zeven mensen gewond. Zeven bioscoopgangers raakten gewond, meldt de politie.

Bij de voorstelling van ‘Trainwreck’ in het ‘Grand 16 Theater’ opende vrijdag omstreeks 19.30 uur één van de toeschouwers het vuur in de zaal. Het ging om een oudere, blanke man, vertellen getuigen. Er ontstond paniek, mensen trachtten schreeuwend naar buiten te vluchten.

De schutter leek in het wilde weg te schieten. Twee toeschouwers werden dodelijk geraakt. Minstens zeven mensen raakten gewond. De schutter pleegde daarop zelfmoord. Over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid.

De schietpartij doet erg denken aan die in de stad Aurora, op 20 juli 2012. Toen schoot een jongeman tijdens de premiere van de Batman-film in het publiek. Daarbij kwamen twaalf mensen om, tientallen raakten gewond.

.

Nu in het nieuws