© jan van der perre

© jan van der perre

1 / 2

Non-stop shoppen van station tot Groenplaats

De Meir wordt over enkele jaren ruim 250 meter langer. Als alles volgens plan verloopt, wordt de Via Sinjoor in 2018 verder afgewerkt. Dat betekent dat onder meer de Meirbrug en de Schoenmarkt deel zullen uitmaken van een wandelboulevard.

patrick van de perre

De Meirbrug is niet alleen bij Antwerpenaren, maar ook bij toeristen bekend als een plek waar mensen zich op een veel te kleine stoep verdringen om over te steken. Daar komt over enkele jaren verandering in. “We gaan onder meer de Meirbrug en de Schoenmarkt heraanleggen. Ze worden onderdeel van de Via Sinjoor of de wandelboulevard die het Centraal Station met de Scheldekaaien verbindt”, zegt de Antwerpse districtsschepen voor Publieke Ruimte en Mobiliteit, Paul Cordy (N-VA).

Voor het kruispunt aan de Meirbrug heeft dat verregaande gevolgen. “Langs de zijde van de Sint-Katelijnevest komt er een breed pad voor voetgangers en fietsers. Die zullen na de heraanleg alleen nog rekening moeten houden met de tram”, zegt Paul Cordy.

Eenrichtingsverkeer

Het autoverkeer dat vanuit de Nationalestraat over de Schoenmarkt in de richting van de Huidevettersstraat rijdt, zal de Meirbrug alleen nog langs de rechterzijde kunnen kruisen. Er wordt op dit moment onderzocht of er op het kruispunt nog verkeerslichten nodig zijn.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio