Ouders slachtoffer brutale verkrachting: “Hij krijgt onze dochter nooit klein”

De Kanunnik Van Tichelenlaan in Stabroek, waar A. het slachtoffer werd van Kenny M. Foto: w&f

Stabroek

Ouders slachtoffer brutale verkrachting: “Hij krijgt onze dochter nooit klein”

Print
Stabroek -

Kenny M. (25) krijgt de maximale straf voor de brutale verkrachting die hij eind maart pleegde in Stabroek. Zijn slachtoffer bleef weg uit de rechtbank. “Te moeilijk. Maar hij krijgt haar niet klein”, reageert de mama van slachtoffer A.

Vijf jaar celstraf, vijf jaar ter beschikkingstelling en 10.000 euro morele schadevergoeding. Dat is de straf die Kenny M. krijgt en dat is ook wat het openbaar ministerie had gevorderd.

De familie van de 21-jarige A. kan zich vinden in het oordeel van de rechter. “Voor ons kon de straf natuurlijk niet streng genoeg zijn. Anderzijds weten we dat we realistisch moeten zijn en dat een levenslange straf voor zulke feiten in België nooit uitgesproken wordt. Nochtans blijft onze dochter wél voor de rest van haar leven met de neus op de feiten gedrukt worden. Ze is nog steeds bang om na zonsondergang buiten te gaan, maar gelukkig heeft ze goede vrienden die haar komen oppikken en weer thuis afzetten. Ook haar familie en buren zijn er onvoorwaardelijk voor haar.”

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio