Grootste containerdepot komt aan Delwaidedok

Print

DP World, de tweede grootste terminaluitbater in de Antwerpse haven, brengt op zijn terminal aan het Delwaidedok alle activiteiten rond onder meer het onderhoud van lege containers samen in één bedrijf: NV Antwerp Depot.

Nog voor het eind van 2015 wil DP World Antwerp de gisteren aangekondigde operatie afronden. De groep uit de emiraten bezit niet alleen aan de zuidkant van het Deurganckdok de nu snel groeiende, sterk geautomatiseerde terminal Antwerp Gateway. DP World bezit ook nog aan de noordkant van het Delwaidedok een concessie van 33,5 hectare en 800 meter kade, tussen de kolenterminal en nog een hoek van 21 ha die MSC/PSA (Mpet) volgend jaar ontruimt. Op die multipurpose-terminal aan het Delwaidedok verzorgt DP World ook nu al het onderhoud van lege containers. Dat gebeurt via het dochterbedrijf DP Wats, met zowat vijftig werknemers.

130 werknemers

DP World Antwerp heeft nu beslist DP Wats, Ancon en Gelcon nog tijdens het laatste kwartaal te concentreren aan het Delwaidedok en onder te brengen in de NV Antwerp Depot, die daarmee meteen het grootste containerdepot zou worden in de haven van Antwerpen. In de nieuwe configuratie zijn samen 130 werknemers actief. De nieuwe joint venture Antwerp Depot zegt actief te zijn ‘op het vlak van aan- en aflevering, opslag, herstelling en onderhoud van lege containers’. “Met 24 van de 33,5 ha omvat dit op deze terminal dus het merendeel van de activiteiten”, zegt general manager Kris Adams van DP World.

Lees er vrijdag meer over in Gazet van Antwerpen

.

Nu in het nieuws