Drie dagen feesten op marktplein

Foto: Margo Tilborghs

Drie dagen feesten op marktplein

Print
Kalmthout - Jeugdhuis Govio organiseert dit weekend de 33ste Bogerfeesten. Op het marktplein in Kalmthout wordt er drie dagen lang stevig gefeest en geven grote namen als Murdock, TLP en Barking Bruce het beste van zichzelf.

De Bogerfeesten werden in 1982 opgericht door jeugdhuis Govio. Vandaag staat een achttal vrijwilligers garant voor de organisatie van het festival.

Het festivalterrein bevindt zich op het marktplein, de centrale plaats in de gemeente Kalmthout. Vroeger was het plein een boomgaard: ofwel een ‘bogert’ in de volksmond. Zo ontstond de naam Bogerfeesten.

Vanavond, vrijdag, wordt het feest op gang getrokken op de tonen van TTYPO, Stick, Faisal en Murdock. De echte fuifbeesten kunnen zaterdag terecht bij onder andere deejay Stewie, Nadiem Shah, TLP en Fool House. Zowat alle muziek uit de voorbije decennia komt aan bod. Zondag staat in het teken van de kinderen. Tijdens de familiedag strijden jeugdverenigingen om de eer tijdens de volksspelen. Ploegen van zeven personen nemen het tegen elkaar op in allerhande behendigheidsspelen. Wie wil deelnemen, kan inschrijven via de website. Dat kost 70 euro per ploeg.

Terwijl de grote mensen meedoen aan de volksspelen, een pintje drinken of genieten van cocktails op het zomerterras, kunnen de kleinsten zich uitleven in een kinderzone met kermisattracties en animatie: pony’s, een draaimolen, eendjes vissen of geschminkt worden. Zelfs een stoere tatoeage behoort tot de mogelijkheden.

Om 17u kan er aangeschoven worden voor chili con carne, hamburgers of loempia’s. Een halfuur later wordt er gestart met de laatste reeks optredens van Velvet Eyes, Van Loco, Black Leather Jacket en Barking Bruce. Funk Rund sluit de Bogerfeesten af met de meest dansbare muziek. Daarna is het echt afgelopen.

www.bogerfeesten.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio