© bfs

© bfs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Politie onderzoekt mysterieuze dood mountainbiker

Een 35-jarige mountainbiker uit Vrasene is donderdagmiddag in voorlopig nog steeds mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen in Beveren.

bfs

De man werd kort voor 16 uur gevonden naast zijn fiets op een betonbaantje aan de Muidam. Dat is een weg die parallel loopt met de E34/Expresweg. De ziekenwagen en het MUG-team kwamen nog ter plaatse en probeerden de man te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. Het parket van Dendermonde stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. De politie houdt momenteel rekening met verschillende pistes. Een aanrijding met vluchtmisdrijf wordt niet uitgesloten. ‘Het enige dat we tot nu toe zeker weten, is dat de man gevallen is’, zegt korpschef Leo Mares van de lokale politie van Beveren. ‘Hoe dat precies is gebeurd, is voorlopig niet duidelijk. Mogelijk werd de fietser gehinderd of aangereden door een andere bestuurder. Anderzijds kan de man ook een ongelukkige val gemaakt hebben. We sluiten niets uit.’

De fiets van de man was licht beschadigd. Het zadel was afgebroken en ook het achterste spatbord was omgeplooid. Ondertussen werd er ook een wetsdokter aangesteld. Die zal een autopsie uitvoeren op het lichaam van de man. Op die manier wil men nagaan of een hartfalen mogelijk de oorzaak was van de noodlottige val.